Välj en sida

Våra aktiviteter

[vc_row type=”full_width_background” bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” text_color=”light” text_align=”left” top_padding=”50″ bottom_padding=”50″ parallax_bg=”true” bg_color=”#2ac4ea”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Ett axplock av våra träffar:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” bg_image=”3207″ bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” parallax_bg=”true” text_color=”light” text_align=”left” top_padding=”70″ bottom_padding=”70″][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

GOD MAT OCH FILMQUIZ

Fortbildningsdagarna i Tällberg gav inspiration, kraft, styrka och mod till fortsatt arbete för att utveckla film- och mediepedagogiken. Det blev exakt vad vi önskar få ut av våra fortbildningstillfällen! Stefan Ek från Film i Dalarna såg till att vi fick god mat, snöpromenad, spa-besök och filmquiz.

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”40″][vc_column_text]

TWITTER OCH KVITTER PÅ ÖLAND

Programmet startade på onsdagskvällen då vi träffades på dokumentärfilmsklubben Doc Lounge i Kalmar för att se Malmöfilmaren Jessica Nettelbladts Jag är min egen Dolly Parton.

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”40″][vc_column_text]

IMAGE-PROBLEM FÖR FINKULTUREN UNDER MIK-DAGEN

Varje år anordnas MIK-Dagen av Kultur i Väst. Som vanligt var dagen fulladdad med intressanta och inspirerande föreläsningar som avslutades med en förhandsvisning av den prisbelönta regissören Sanna Lenkens ”Min lilla syster”.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

MED BANDVAGN TILL MEDIEKUNNIGHET

Framtiden kommer med stor säkerhet, enligt Ulf Dalquist, att präglas av arbete med mediekunnighet. Detta arbete anser man vara den bästa vägen för att uppfylla myndighetens uppdrag med att hindra skadlig mediepåverkan bland barn och ungdomar.

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”40″][vc_column_text]

KVALITETSFILM I FOKUS

Filmpedagogerna Clara Sjöborg och Anna Söderberg, verksamma vid Folkets Bio i Stockholm, inbjöd sedan till ett samtal om kvalitetsfilm och filmpedagogik. De citerade den kvalitetsdefinition som lanserats av Svenska Filminstitutets grundare Harry Schein i 1963-års filmavtal.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]